Een incassobureau inschakelen: waar let je op?

Gepubliceerd op 15 november 2021

Je wilt een incassobureau inschakelen: waar let je op? Om je hier een goed antwoord op te geven zullen wij onze dienstverlening als incassobureau nader toelichten. Er zijn namelijk een aantal dingen belangrijk om te weten voor je een incassobureau inschakelt. Jij wilt namelijk een goede kans van slagen dat er wordt betaald en daarnaast een snelle oplossing voor jouw onbetaalde facturen. Jij wilt natuurlijk niet maanden wachten of er een juridisch proces van maken. Daarnaast wil je duidelijkheid over de kosten en een persoonlijke en transparante werkwijze.

Samenwerken met een juridisch zwaargewicht

Het inschakelen van Incassonet is een simpele, zorgeloze en fijnere optie dan zelf proberen de factuur te innen of een kleiner incassobureau met minder mogelijkheden hiervoor in te schakelen. De deurwaarders van Incassonet kunnen overgaan tot ontruiming, beslaglegging of zelfs de faillissementsaanvraag voor de debiteur starten mocht een betaling nog altijd uitblijven. Natuurlijk is dit als incassobureau niet ons uitgangspunt. We gaan altijd voor een duurzame oplossing en proberen op allerlei verschillende manieren in gesprek te komen met de debiteur. Gelukkig hoeft het om deze reden dus slechts in enkele keren tot een gang naar de rechter te komen.

Een bewezen aanpak

Incassonet heeft al meer dan 10 jaar ervaring in incasso voor bedrijven. “Ons klantenbestand bestaat uit meer dan 1000 vaste klanten en wij hebben daarmee in vrijwel iedere branche ervaring. Hoewel alle incassobureaus in de basis hetzelfde doel hebben, is het voor de slagingskans en de snelheid van betaling van groot belang wat er precies in het incassoproces gebeurt. Wat staat er in de aanmaning en hoe wordt er met jouw klant gecommuniceerd? Dit kan het verschil maken in het bereiken van een spoedige oplossing met een positief gevoel bij zowel jou als jouw debiteur. Want hoewel een incassobureau inschakelen klinkt als een grote stap, is dit het niet. Onze aanpak is vriendelijk, maar concreet. Wij maken degelijke afspraken en zijn hierover transparant: jij weet precies wat wij doen. Je wordt door jouw eigen, persoonlijke incassospecialist op de hoogte gehouden, maar kunt het proces online ook helemaal blijven volgen” aldus Frank Beemer, Teamleider Incasso bij Incassonet.

 

incassobureau inschakelen

Incasso inschakelen; een goede samenwerking starten

Ga je Incassonet als incassobureau inschakelen, dan ben je gegarandeerd van een goede samenwerking. Je krijgt vanaf dag één een persoonlijke incasso specialist toegewezen die jouw openstaande facturen in behandeling heeft. Je kunt Incassonet als debiteurenbeheerder inschakelen waarbij wij alle zaken regelen rondom jouw uitstaande facturen. De keuze is er ook om alleen jouw verlopen facturen door ons op te laten pakken. Welke optie je ook kiest, via je persoonlijke dashboard kun je al jouw incasso opdrachten volgen en nieuwe incasso opdrachten binnen twee minuten aanmaken. Dezelfde werkdag zullen wij nog actie ondernemen. Deze proactieve werkwijze houden wij vast tot wij de uitstaande gelden voor jou ontvangen hebben. Vanaf het binnenkrijgen van de incasso aanvraag tot het ontvangen van de betaling, doen wij gemiddeld slechts 36 dagen. Verder is ons slagingspercentage maar liefst 94%. De kans dat wij jouw geld snel ophalen is dus zeer groot.

Incassobureau kosten, wie betaalt ze?

De kosten voor een incasso kunnen flink oplopen. Wij werken echter op basis van No-Cure-No-Pay. Wij nemen jouw incassozaak kosteloos in behandeling en verhalen de kosten voor het incassotraject op jouw debiteur. Dit is direct een reden voor de debiteur om snel te betalen. Ook hierbij krijgt de debiteur bij het niet betalen van de factuur middels een herinnering of aanmaning eerst de kans om, zonder extra kosten, alsnog te betalen. Betaalt de debiteur niet? Dan start het incassotraject en komen er incassokosten bij de openstaande schuld op. De hoogte van deze kosten is bij wet geregeld. Het minimale bedrag dat gevraagd mag worden is 40 euro. Over de eerste 2500 euro wordt 15% gerekend, bij de volgende 2500 is dit 10%, over de volgende 5000 euro is dit 5% en van de daarop volgende 190.000 euro is dit 1%. Valt het bedrag nog hoger uit? Dan wordt er 0,5% over het resterende bedrag gerekend. De maximale kosten die in rekening gebracht mogen worden is 6.775 euro.

 

Wat doet een incassobureau anders dan een deurwaarder?

Incassonet is de partner voor al jouw incasso zaken. Onze incassobureau rechten zijn anders dan die van een deurwaarder. Bij de meeste incasso’s wordt de betalingsachterstand al opgelost in het buitengerechtelijke traject: de minnelijke fase binnen incasso. Wanneer er niet betaald wordt, kan onze deurwaarder nog een stap verder gaan. Omdat dit een volgende stap is, zal jouw incassospecialist van Incassonet dit eerst met jou bespreken. Aan een gerechtelijk incassotraject kunnen namelijk ook kosten voor jou als opdrachtgever verbonden zitten. Wij kunnen hier dieper op ingaan tijdens een adviesgesprek op basis van jouw case.

Advies van een incassobureau

Zoals je hebt kunnen lezen in deze blog, “een incassobureau inschakelen: waar let je op?”, worden veel openstaande facturen al geïnd voor er sprake is van een gerechtelijke procedure. De stap om een incassobureau in te schakelen is dan ook veel kleiner dan men vaak denkt. Bovendien delen wij graag onze ervaring met je. Op deze manier kan jij in de basis, namelijk jouw debiteurenbeheer en facturatie, al stappen kunt zetten voor het verkrijgen van een snellere betaling op al jouw facturen.

Leaseplan Nederland

“Wat wij erg prettig vinden aan de samenwerking met Incassonet is het persoonlijke en vriendelijke contact met de medewerkers.”