Deurwaarder

Wat is een deurwaarder en wat doen deurwaarders?

Er is nog wel eens wat onduidelijkheid over wat deurwaarders allemaal doen en wat een deurwaarder kost. We geven graag wat uitleg over de werkzaamheden van de deurwaarder.

Een deurwaarder of gerechtsdeurwaarder is een openbaar ambtenaar die is belast met het verrichten van zogenaamde ambtshandelingen.

Qua betekenis bestaat er geen verschil tussen een deurwaarder en gerechtsdeurwaarder. De benaming gerechtsdeurwaarder is iets formeler en wordt gebruikt in de wet. De benaming deurwaarder wordt in de praktijk meer gebruikt.

  Een deurwaarder voert dus ambtshandelingen uit. Bij ambtshandelingen die door de deurwaarder worden verricht, kan worden gedacht aan het: 

   

  • uitbrengen van dagvaardingen
  • betekenen (officieel overhandigen) van vonnissen en dwangbevelen
  • leggen van beslagen
  • ontruimen

  Meer deurwaarder

  Incassonet met incassobureau Apeldoorn, Amsterdam, Haarlem, AlmereBarneveld en Breda en werken met regionale deurwaarders in heel Nederland.

  Landelijk partnernetwerk

  Naast onze eigen kantoorlocaties hebben wij een landelijk netwerk van partners, die werken vanuit Alkmaar, Amersfoort, Arnhem, Den Haag, Deventer, Ede, Enschede, Groningen, Harderwijk, Leeuwarden, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Zaandam, Zutphen en Zwolle, centraal aangestuurd vanuit incassobureau Apeldoorn en incassobureau Breda.

  Start gratis met Incassonet

  Meld je gratis aan en maak kennis met ons unieke online incassoplatform.