Eenvoudig, snel, betrouwbaar

Incassonet maakt incasso begrijpelijk 

Wanneer je een incassozaak laat behandelen wil je dat dit met aandacht gebeurt. Tussentijds wil je graag op de hoogte blijven en wil je betalingen snel ontvangen. Wij snappen je. Wij helpen je.

Incasso zonder gedoe

Wij houden incasso graag simpel. Voor jou tenminste. Met ons online platform draag je binnen twee minuten je facturen aan ons over, je krijgt direct een persoonlijke zaakbehandelaar toegewezen en wij gaan dezelfde dag nog voor je aan de slag.

We informeren jou proactief via de app, per e-mail of telefoon. Zo  weet jij altijd hoe de zaken er voor staan. Incasseren wij jouw factuur, dan krijg je binnen 24 uur je geld. Simpel toch? 

N

Altijd een persoonlijk aanspreekpunt

N

Dezelfde werkdag actie

N

24/7 inzicht via online dashboard

N

10+ jaar incasso ervaring

N

Scoringspercentage: 92% (2021)

Deze klanten gingen je al voor:

Wat is de gemiddelde hoogte van incassokosten?

Laten we eerlijk zijn, een incasso is nooit leuk. Vaak kost het tijd, moeite en ook geld. Hoewel we bij Incassonet je zoveel mogelijk helpen, kunnen we ons voorstellen dat het niet leuk is. Veel mensen lopen vooral tegen de prijzen aan. Het klopt dat incassokosten behoorlijk kunnen oplopen. Maar zijn die kosten dan ook voor jou? Gaat het écht om zoveel geld, of valt dat redelijk mee? Zijn er ook maximale incassokosten, of gaat het maar door? Wij van Incassonet staan graag klaar om je te helpen. Het antwoord op die vragen lees je hier!

Wat betaald mijn debiteur aan incassokosten?

Hoeveel de hoogte van incassokosten precies zijn, hangt per situatie af. Vooral de hoofdsom speelt hierbij een grote rol. De hoofdsom is het bedrag dat jouw bedrijf nog moet hebben van de debiteur. Over hoe meer geld het gaat, hoe hoger de incassokosten zijn. Er wordt daarom gerekend met een percentage.

 

  • Over de eerste € 2.500 zijn de incassokosten 15%.
  • Bij de volgende € 2.500 zijn de incassokosten 10%.
  • Over de € 5.000 die volgt zijn de incassokosten 5%.
  • De incassokosten van de volgende € 190.000 zijn 1%.
  • Over de rest van de hoofdsom worden de incassokosten gerekend met 0,5%

 

Vind je het lastig om de incassokosten te berekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer hulp.

Wat zijn de maximale incassokosten?

Zijn er minimale- en maximale incassokosten? Zeker weten! Sommige gevallen gaan over veel geld. Voor dat soort zaken zijn er maximale incassokosten voor de debiteur opgesteld. Dit is een bedrag van € 6.775,00. Ook zijn er minimale incassokosten. Bij elke incasso is geld nodig om de incasso te realiseren. Daarom zijn er minimale incassokosten van € 40,00.

Wie moet de incassokosten betalen?

Dan is er nog een hele belangrijke vraag: Wie mag die incassokosten dan gaan betalen? Het bedrag dat je uitgeeft voordat er sprake is van een rechtsproces, worden buitengerechtelijke incassokosten genoemd. Als incassobureau gaan wij aan de slag om de debiteur het bedrag dat nog openstaat te laten betalen. Als dit na verschillende pogingen niet lukt, kunt je ervoor kiezen om ons bureau een gerechtelijke procedure te starten. Dit kun je zien als een nieuw hoofdstuk van het gehele incassoproces. De incassokosten zijn dan ook anders.

De buitengerechtelijke incassokosten zijn voor een deel voor de debiteur. De persoon of bedrijf waar je het geld van zou moeten krijgen. In de meeste gevallen zijn de gehele buitengerechtelijke incassokosten voor de debiteur. Zoals hierboven beschreven, gaan sommige gevallen over grote bedragen. In dat geval zijn er maximale incassokosten van € 6.775,00. Let wel goed op! Dit zijn de maximale incassokosten voor de debiteur, niet voor jou als opdrachtgever. Zijn de incassokosten hoger dan het bedrag van € 6.775,00? Dan moet de rest door jou als opdrachtgever betaalt worden.

Meer te weten komen over incasso? Bekijk onze pagina kennis voor meer informatie over alles wat met incasso te maken heeft.

Help, mijn klant betaalt niet!

Laten we eerlijk zijn, een incasso is nooit leuk. Vaak kost het tijd, moeite en ook geld. Hoewel we bij Incassonet je zoveel mogelijk helpen, kunnen we ons voorstellen dat het niet leuk is. Veel mensen lopen vooral tegen de prijzen aan. Het klopt dat incassokosten behoorlijk kunnen oplopen. Maar zijn die kosten dan ook voor jou? Gaat het écht om zoveel geld, of valt dat redelijk mee? Zijn er ook maximale incassokosten, of gaat het maar door? Wij van Incassonet staan graag klaar om je te helpen. Het antwoord op veel vragen lees je hier!

incasso

Leaseplan Nederland

“Wat wij erg prettig vinden aan de samenwerking met Incassonet is het persoonlijke en vriendelijke contact met de medewerkers.”

Over Incassonet

Incassonet is al ruim 10 jaar dé specialist in incasso voor bedrijven. Onze incassospecialisten zijn gepokt en gemazeld in de wereld van onbetaalde facturen. We zijn jouw sparringpartner als het om incasso gaat. Inmiddels mogen we dat voor meer dan 1000 vaste klanten doen, en daar zijn wij enorm trots op! 

Door jarenlange ervaring begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is dat je openstaande facturen op tijd betaald worden. 

 

incasso

Transparant zaken doen

Wij houden van helderheid en gebruiksgemak en dat willen we jou ook graag bieden. Ons incassoplatform is uniek. Hiermee regel je gemakkelijk al je incassozaken online, start je een nieuwe incassozaak, of verstuur je een laatste aanmaning naar je klant. We doen alles om jouw facturen zo snel als mogelijk betaald te krijgen! 

Of je nu eenmalig of vaker van onze diensten gebruik wilt maken, wij staan altijd met een glimlach voor je klaar! 

incasso

We staan in de startblokken!