Het beste incassobureau: hoe beoordeel je dit?

Gepubliceerd op 26 januari 2022

Een incassobureau treedt namens jouw bedrijf in contact met jouw debiteuren. Je zoekt niet zomaar een incassobureau, maar je wilt wel direct met een goede partij aan de slag. Immers, het incasseren van één verlopen factuur, moet de klantrelatie niet verstoren. Daarom zoek je een betrouwbare partij, misschien zelfs wel de beste! Het beste incassobureau: hoe beoordeel je dit? Ongeacht of je voor Incassonet kiest, vertellen we je graag vanuit onze ervaring en die van onze klanten waarop je moet letten.

Belangrijk om te weten bij een incassobureau inschakelen

Wanneer je een nieuwe samenwerking start met een incassobureau, dan kan dit een grote stap lijken. Wat je moet weten is dat een incassobureau inschakelen nog niet een gerechtelijke procedure starten is. Jouw debiteur krijgt nogmaals vriendelijk het verzoek te betalen middels de laatste aanmaning. Wij hebben respect voor jou als klant, maar dus ook voor jullie debiteuren. Dat betekent niet dat wij jullie debiteuren met fluwelen handschoenen behandelen. Het is immers een incassotraject. Wel behandelen wij debiteuren altijd op gepaste wijze en doen er alles aan om met ze in contact te komen. Wij sturen dus niet alleen een platte brief via een automatische workflow, met daarna nog een paar brieven. Nee, direct bij start gaan we voor een passende flow, die past bij jullie als bedrijf. Vervolgens doet jullie vaste incasso specialist er alles aan met de debiteur in contact te komen. Dat doen we door de debiteur te bellen, per e-mail of brief op de hoogte stellen, maar bijvoorbeeld ook door WhatsApp in te zetten als communicatie middel. Persoonlijk contact zorgt namelijk voor betere resultaten en snellere betaling van de openstaande vordering. Incassozaken volgen jullie op de voet via jullie persoonlijke online dashboard.

Waardoor lukt het Incassonet om meer dan 90% van de incasso-opdrachten succesvol af te handelen?

Incassonet handelt meer dan 90% van de incasso’s in gemiddeld 36 dagen af. Bij jouw beoordeling van incassobureaus en om antwoord te krijgen op “Het beste incassobureau: hoe beoordeel je dit?”, mag je dus best vragen naar cijfers. Echter, de manier waarop de cijfers bereikt worden, is wel belangrijk. Incassonet zal nooit buiten de wet treden of met dwang een betaling afdwingen. Wat Incassonet wel doet, is vriendelijk maar duidelijk met de debiteur communiceren. Met deze strategie zijn wij zeer succesvol. Dit is de voornaamste reden van veel grote bedrijven om met ons samen te werken. Zowel de opdrachtgever als de debiteur ervaart de communicatie als prettig.

Incassobureau ervaringen

Van het beste incassobureau mag je verwachten dat klanten tevreden zijn. Lees de Incassonet ervaringen van onze vaste klanten om erachter te komen wat zij aan de samenwerking waarderen. Wanneer dit overeenkomt met de wensen die jij bij een Incassobureau hebt, dan kan het zomaar zijn dat wij ook het beste incassobureau voor jouw bedrijf zijn. Uiteraard kun je ook gerust contact met ons opnemen om een persoonlijke kennismaking in te plannen.

Persoonlijk contact en de beste incasso software

Het contact met jouw debiteur is belangrijk, maar ook het contact met jouw bedrijf is van belang. Om al onze klanten en de vele incassozaken die we hebben lopen allemaal manageable te houden, werken wij met de beste software voor incassobureaus. Hiermee stellen wij jou in staat om snel een nieuwe incasso-opdracht aan te maken en 24/7 inzage te hebben in dossiers. Naast deze software kun je uiteraard gebruik maken van jouw vaste aanspreekpunt bij Incassonet. Het beste incassobureau: hoe beoordeel je dit? Ook de samenwerking tussen het incassobureau en jouw bedrijf moet aansluiten.

Incassobureau in jouw workflow opnemen

De eerste factuur die niet betaald wordt kan veel stress geven. Ook wanneer je geen prettige samenwerking met je huidige incassobureau hebt, kan dit zorgen geven. Als incassobureau zien wij dat wanneer wij onze werkzaamheden in jouw workflow opnemen, dit geen stress hoeft te geven. Daarom kun je in twee minuten een incassozaak starten via ons Incassobureau. Daarna houden wij jou op de hoogte en heb je er weinig omkijken meer naar. Wanneer de factuur betaald is, ontvang je het bedrag binnen 24 uur op jouw rekening. Dit is overigens het volledige bedrag dat jij van jouw debiteur moet ontvangen of wat er uit een betaalovereenkomst gekomen is. Wij houden op het geld dat jij ontvangt dus geen kosten voor onze incassowerkzaamheden in.

Kosten incassobureau

Voor jou is het inschakelen van ons als incassobureau gratis. Wanneer we de factuur betaald krijgen, betaalt jouw debiteur onze kosten. Wij hanteren hierbij de structuur zoals de kosten voor incassobureaus volgens de wet geregeld zijn. Daarnaast zijn wij een no-cure-no-pay incassobureau. Ook als de factuur niet betaald wordt, krijg je geen factuur van ons. Echter, 92% van de incasso-opdrachten voltooien wij succesvol. Dus de kans is groot dat jij zonder kosten je geld ontvangt. Het minnelijk traject, zoals het buitengerechtelijke incassotraject genoemd wordt, is gratis. Moet er in een zeldzaam geval een rechtszaak van gemaakt worden, dan zijn hier wel kosten aan verbonden. Ook wanneer je besluit om een incasso-opdracht zelf in te trekken, zijn er kosten aan verbonden. Wij gaan altijd met je in overleg voor we een rechtszaak starten. Ook in juridische incassozaken kunnen onze juristen adviseren en van dienst zijn.

Kennismaken

Heb je een goed gevoel bij Incassonet? Maak kennis met ons door direct een incasso te starten of neem vrijblijvend contact met ons op.