Een incassobureau inschakelen: welke selectiecriteria gebruik je?

Gepubliceerd op 21 januari 2022

Veel bedrijven werken samen met een incassobureau. Dit geeft hen de mogelijkheid om het inzetten van een incasso in het debiteurenbeheer proces op te nemen. Een samenwerking met incassobureau Incassonet heeft vele voordelen. Zo kan bijvoorbeeld op de factuur al worden vermeld hoe er zal worden omgegaan met onbetaalde facturen. Incassonet kan ook adviseren welke optimalisaties er zijn om betalingen sneller te ontvangen en kan zelfs maandelijkse rapportages geven. Een samenwerking starten met een incassobureau of met een debiteurenbeheerder is verstandig wanneer er sprake is van een verlopen factuur, of wanneer je preventief ontzorgd wilt worden. Maar, bij een incassobureau inschakelen: welke selectiecriteria gebruik je?

Een incassobureau inschakelen

Zeker beginnende ondernemers die nog niet eerder met een verlopen factuur hebben gezeten, gaan op zoek naar een incassobureau om een incassotraject te starten. Zit jij in deze situatie en wil jij nu een incassobureau inschakelen vanwege een onbetaalde factuur? Incassonet onderneemt dezelfde dag nog actie. Dit is overigens het eerste waar je op moet letten bij je selectiecriteria voor een incassobureau inschakelen: hoe snel onderneemt het incassobureau actie?

Slagingskans incasso

De slagingskans is de tweede factor waarop je moet letten wanneer je zoekt naar antwoord op de vraag: een incassobureau inschakelen: welke selectiecriteria gebruik je? Een incassobureau met een lage slagingskans of waarbij veel zaken niet in de minnelijke fase (buitengerechtelijke fase) opgelost worden, getuigt niet van een sterke strategie. Incassonet slaagt in 94% van de incassotrajecten waarbij het zelden tot een gerechtelijk proces komt. Hierdoor is het hele traject voor jou kosteloos. Dit brengt ons overigens bij het derde selectiecriteria voor een incassobureau kiezen.

Kosten incassobureau

De kosten voor een incassobureau inschakelen zijn niet bij ieder bureau hetzelfde. Wij zijn een no-cure-no-pay incassobureau, de kosten die we maken brengen we in eerste instantie, binnen de wettelijke limiet, in rekening bij de debiteur. Incasseren wij jouw vordering helemaal of voor een gedeelte, dan brengen wij slechts een klein percentage van de hoofdsom als provisie in rekening.  Lukt het ons niet jouw zaak te incasseren, dan mag je op ons aangeven de (kosteloos) zaak sluiten of een vervolgtraject starten. Als selectiecriteria de kosten voor een incassobureau onder de loep nemen is dus heel belangrijk.

Werkwijze incassobureau

Bij een incassobureau inschakelen: welke selectiecriteria gebruik je, moet je ook letten op de werkwijze. Het overdragen van een verlopen factuur moet snel en moeiteloos gaan. Daarnaast wil je dat het incassobureau zich vriendelijk naar jouw debiteur opstelt. Het is immers een klant van jou, en het innen van deze factuur moet de toekomstige samenwerking met de klant niet in gevaar brengen. Ook wil je werken met een incassobureau dat jou up-to-date houdt. Je wilt natuurlijk niet zelf iedere week moeten bellen hoe het incassoproces ervoor staat. Gemiddeld duurt een incassotraject bij Incassonet 36 dagen.

Snelheid incasseren en uitbetalen

Je wilt de betaling op de factuur graag binnenkrijgen. Echter je wilt dit wel binnen een aanzienlijke tijd. Zeker bij hoge bedragen kan de cashflow van jouw bedrijf in gevaar komen. Incassonet is er trots op om één van de snelste incassobureau’s van Nederland te zijn. In gemiddeld 36 dagen slagen wij erin om jouw factuur betaald te krijgen. Wat de snelheid van incasseren is, is dus een belangrijke vraag die je moet stellen wanneer je incassobureaus vergelijkt. Daarnaast is snelheid van uitbetalen van belang, wij vinden het normaal dat een factuur die wij incasseren binnen 24 aan jou uitbetaald wordt.

Persoonlijk contact

Hoewel wij voor meer dan 1.200 vaste klanten hun incassotrajecten uitvoeren, vinden wij persoonlijk contact met jou als klant, als naar de debiteur waar wij voor jou mee in contact treden, belangrijk. Jij krijgt een vast aanspreekpunt binnen ons bedrijf. Degene houdt je op de hoogte van al jouw incassotrajecten. Daarnaast kun je middels onze krachtige software altijd incassotrajecten aan ons overdragen en de status inzien van alle lopende processen. Door onze persoonlijke aanpak kloppen zowel grote bedrijven bij ons aan maar voeren wij ook incasso voor MKB uit.

Juridische stappen kunnen zetten

Hoewel de meeste incassozaken al in het minnelijke, dus niet juridische traject opgelost worden, moet je de juridische kant niet onderschatten. Een incassobureau met incasso advocaten heeft overwicht op de debiteur. Hoewel er niet met rechtszaken gedreigd hoeft te worden, begrijpt een debiteur dat wanneer hij met een sterk incassobureau te maken heeft, de mogelijkheid op tafel ligt. Dit is het voordeel van samenwerken met het beste incassobureau. Op een vriendelijke en prettige manier kan snel een betaling plaatsvinden aangezien ook de debiteur er liever voor kiest om verdere problemen te vermijden.

Hoe toets je de selectiecriteria voor een incassobureau inschakelen?

Een incassobureau inschakelen: welke selectiecriteria gebruik je? Je weet nu het antwoord. Je kunt al deze criteria makkelijk toetsen tijdens een kennismakingsgesprek. Informeer naar de werkwijze, de resultaten, de kosten, de snelheid van handelen en vraag informatie over het bedrijf tijdens dit gesprek. Ook wanneer je met ons om tafel gaat, houden wij van kritische vragen.

Neem contact op om een kennismaking in te plannen of, wanneer je direct verder wilt, kun je direct jouw eerste incasso starten.