Hoe word je een incassospecialist?

Gepubliceerd op 3 januari 2023

Wat is een incassospecialist?

Als incassospecialist werk je zelfstandig, maar zoals bij Incassonet ook binnen een grotere organisatie. Hoewel je ook kleine incassobureaus hebt, of zelfstandige incassospecialisten, is binnen een organisatie werken juist zo prettig. Je kunt namelijk vertrouwen op je collega’s die misschien nog meer weten over juridische incasso, debiteurenbeheer of software. Als incassospecialist heb je wel een basiskennis van bovenstaande onderwerpen. Naarmate je richting senior incassospecialist gaat, zal je kennis volledig up-to-date zijn.

Hoeveel verdien je met een incasso bureau?

Wat je verdient met een incassobureau, hangt geheel af van het aantal klanten dat je hebt en je werkwijze. Je kunt dit wel makkelijk uitrekenen, want de overheid heeft vaste vergoedingen voor incassobureaus vastgesteld. Wat verdient een incassomedewerker? Als incassomedewerker is je salaris afhankelijk van je functie en ervaring. Een senior incassospecialist verdient uiteraard meer dan een junior allround incassomedewerker.

Waarom werken als incassomedewerker?

Als je een incasso medewerker vacature ziet, wat denk je dan? Lijkt het je leuk om jouw eigen klantenportefeuille te hebben? En om deze ondernemingen te helpen risico’s te verlagen en de cashflow te verbeteren? Dan is de functie van incassomedewerker zeker iets voor jou. Je bent communicatief en leergierig. Zowel in jouw branche als de branche waarin jouw klanten werkzaam zijn. Dit is goed om te weten, want als incassospecialist speelt de branche een rol. Stel je gaat in op een vacature incassomedewerker woningcorporatie, dan zal je loopbaan er anders uitzien dan als je B2B klanten gaat helpen. Hier kies je dus eigenlijk al een specialisatie.

Wat moet je doen als juridisch medewerker?

Bij een goed incassobureau werken incassospecialisten en juridische medewerkers. Je bent als juridische incassospecialist bekend met de geldende wetten. Je verdiept je in het incassotraject dat na het minnelijke traject komt. Want in de eerste fase is een incassotraject niet juridisch, maar daarna wel. Dan kom jij in het spel en ga je zittingen bijwonen, dagvaardingen opstellen, juridische vragen van klanten beantwoorden etc. Ook hier zul je een specialisatie ontwikkelen die branchespecifiek is. Stel je gaat bij een incassobureau voor woningcorporaties werken, dan zul je alles van het huurrecht moeten weten.

Opleiding incassomedewerker

De opleiding tot incassomedewerker verschilt. Wanneer je incassomedewerker wilt worden, kan dit in principe al met MBO niveau 4. Als deurwaarder of incassojurist is een opleiding HBO rechten of Rechtsgeleerdheid aan de universiteit nodig. Als je afgestudeerd bent of als je momenteel al werkzaam bent als incassomedewerker, kun je altijd contact met ons opnemen. Ook als je nog moet gaan studeren mag je ons altijd bellen. Wij denken graag met je mee voor wat betreft de opleiding en mogelijkheden.

Waarom Incassonet als je incassospecialist wilt worden?

Incassonet is een bekend incassobureau. Dit komt doordat wij ons niet alleen richten op incasseren van verlopen facturen, maar ons breed inzetten voor onze klanten. Als incassospecialist bij Incassonet zul je daardoor ook veel gaan leren over bedrijfskunde en administratie. Onze specialisten hebben vaak al jarenlange ervaring op basis van duizenden cases. Zij zetten dit in bij het debiteurenbeheer van klanten optimaliseren en bij het bepalen van een incassostrategie.

Incassonet voor bedrijven

Als je als ondernemer op deze pagina terecht gekomen bent, dan hopen we dat je meer hebt geleerd over de specialisten in ons incassobureau. Daarnaast is het goed om onze werkwijze te leren kennen. Wanneer wij een incasso-opdracht binnen krijgen, gaan wij dezelfde werkdag al aan de slag. Afhankelijk van de status zal dit een laatste aanmaning zijn of een contactopname. Wij doen er alles aan om de factuur alsnog betaald te krijgen. We doen dit op een vriendelijke, klantgerichte manier. Daarbij zullen we nooit grenzen overgaan en altijd vriendelijk en professioneel blijven. Als incassospecialist is het beheersen van emoties en het behouden van professionaliteit een vereiste.

Praat verder met ons

Wij vinden het altijd leuk om met vakspecialisten, studenten en bedrijven te praten. We nemen graag de tijd voor je. Bereid gerust een lijstje met vragen voor die je aan ons hebt. Tijdens de meeting kun je deze stellen en zullen we verder vertellen hoe jij een incassospecialist kan worden. Of, indien je ondernemer bent, vertellen we je graag wat je van onze incassospecialisten kunt verwachten. In beide gevallen: welkom bij Incassonet!