Een passend incassobureau in de regio

Gepubliceerd op 13 april 2022

Als een factuur niet betaald wordt, is dit uitermate vervelend. Gelukkig kan een incassobureau in veel gevallen uitkomst bieden. Maar hoe ga je een passend incassobureau vinden in jouw regio? En is regio wel het belangrijkste? Incassonet is actief in meerdere regio’s en voor een groot aantal klanten voeren we incasso opdrachten in heel Nederland uit. Wij geven met dit artikel graag objectief en eerlijk advies in hoe je een passend incassobureau kunt vinden in jouw regio. Omdat we zelf een incassobureau zijn, kan onze mening over sommige punten gekleurd zijn. We zullen daar de reden bij aangeven.

Een incassobureau in de regio vinden

Bij een incassobureau zoeken, heb je in eerste instantie keuze uit een regionaal incassobureau of een landelijk opererend incassobureau. Uiteraard kan een regionaal incassobureau ook landelijke opdrachten uitvoeren, maar de een lokaal incassobureau kan ook voordelen hebben.

Regio’s van Incassonet

Wij van Incassonet zijn actief in de regio Apeldoorn, Almere, Arnhem, Nijmegen, Barneveld, Breda en Rotterdam. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn, door de centrale ligging werken we hier aan incassozaken in het hele land. Met ons incassobureau Breda bedienen we lokaal een hoop opdrachtgevers. Net als in Zeeland en Limburg. Incassonet heeft ook veel klanten in in Alkmaar, Amersfoort, Arnhem, Den Haag, Deventer, Ede, Enschede, Groningen, Harderwijk, Leeuwarden, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Zaandam, Zutphen en Zwolle. De kracht van regionaal aanwezig zijn, is enerzijds dat jij als opdrachtgever makkelijk langs kunt komen. Anderzijds kennen mensen ons en weten debiteuren met Incassonet wie ze voor zich hebben.

Een passend incassobureau vinden: regio versus expertise

Regio is enerzijds belangrijk voor ons, anderzijds werken wij veel voor landelijk opererende klanten. Denk aan DPD, LeasePlan, T-mobile en meer. Omdat wij niet in iedere regio kunnen zitten, maar persoonlijk contact belangrijk vinden, lossen we dit op met persoonlijke zaakbehandelaars. Hoewel een passend incassobureau vinden in jouw regio misschien je voorkeur heeft, kan dit een goed alternatief zijn. Regio is namelijk maar één aspect, andere criteria voor een passend incassobureau vinden zijn branchekennis, ervaring en mogelijkheden van het incassobureau. Uiteraard spelen de kosten, het slagingspercentage en de benodigde tijd voor een factuur innen ook een rol.

Criteria om een incassobureau op te beoordelen

Of een incassobureau nu in de regio zit of niet, er zijn bepaalde criteria waar je altijd een incassobureau op moet beoordelen. Deze factoren noemden we al in de vorige alinea, dit zijn kosten, slagingspercentage en gemiddelde tijd die benodigd is om een factuur te innen. Om met de eerste te beginnen, wij werken op basis van no cure no pay. We vinden dit logisch voor een incassobureau, aangezien je niet met extra kosten wilt zitten als de debiteur niet betaalt. Heb je gehoord van slechte no cure no pay incasso ervaringen? Dat kan; wanneer er niet direct een betaling is, kan het voorkomen dat je bij sommige bureaus onderaan de stapel komt. Daarom is het tweede en derde criteria van belang, slagingskans en tijd.

De cijfers van Incassonet

Zoals gezegd, willen we een objectief beeld geven van hoe je een passend incassobureau in de regio zoekt. Aansluitend aan de voorgaande alinea geven we graag onze cijfers, in het geval je Incassonet wilt vergelijken met andere incassobureaus. Wij werken op basis van no cure no pay en brengen dus geen kosten in rekening als de factuur niet betaald wordt. Wel ondernemen we op werkdagen bij zaken die binnenkomen voor 15:00 dezelfde dag al actie. Onze acties leiden tot een slagingspercentage van 94% (gemeten in 2020). Gemiddeld innen we onbetaalde facturen in 36 dagen. Na ontvangst van het bedrag van de debiteur staat het geld binnen 24 uur op jouw rekening.

Mogelijkheden van ons incassobureau

Goed om te weten: een incassobureau heeft geen bijzondere juridische status. Bij wet is ieder incassobureau gelijk aan elkaar en aan elk ander normaal bedrijf in Nederland. Een incassobureau mag geen dagvaarding versturen, beslag leggen of andere acties ondernemen die alleen een deurwaarder mag doen. Niet ieder incassobureau heeft een samenwerking met deurwaarders, en vaak werken er niet eens juristen bij het incassobureau. Toch kan de beschikking over juristen, zoals bij Incassonet, de slagingskans sterk beïnvloeden. Bij Incassonet werken deze wel, in het buitengerechtelijke traject – waarin de meeste zaken opgelost worden – heb je hier heel veel aan. Er is nog één groot voordeel; wanneer een debiteur weet welke kracht wij hebben, zal deze veel sneller betalen dan bij een klein incassobureau die deze troef niet in handen heeft.

Incassobureau voor elk bedrijf: zzp, mkb en grootzakelijk

Je weet nu dat als je een passend incassobureau in de regio zoekt, je de cijfers op kunt vragen, kunt informeren naar de mogelijkheden en bij voorkeur no cure no pay een incasso opdracht start. Waar let je nog meer op bij een passend incassobureau vinden in jouw regio? Iedereen kan een incassobureau inschakelen, van particulier en zzp tot mkb en grootbedrijf. Of een incassobureau een grote opdracht aan kan, of particuliere opdrachten aanneemt, is echter maar de vraag. De titel is niet voor niets een ‘passend’ incassobureau vinden. Bij een incassobureau inschakelen zoek je een match. Incassonet is sterk in zakelijke incasso. Dus als zzp’er kun je ook prima contact met ons op nemen.

Deurwaarder inschakelen voorkomen

De stap om een incassobureau in te schakelen is heel klein. Er heerst nog wel de gedachte dat een incassobureau in de arm nemen een grote stap is, maar dat is onzin. Bij Incassonet dien je binnen 2 minuten je zaak in en wij pakken deze op werkdagen voor 15:00 direct voor je op. Je kunt in theorie nu een incassozaak starten en binnen enkele dagen tot enkele weken het geld op je rekening hebben staan. Een deurwaarder inschakelen is een veel grotere stap. Is zelf een deurwaarder inschakelen mogelijk? Ja, in theorie wel, maar gezien juridische kennis een rol speelt, is het verstandig om een incassobureau hiervoor in de arm te nemen. Dit geldt zowel voor een particulier als voor een bedrijf. Bij Incassonet gaan we altijd overleggen voor we een zaak voor laten komen. Uiteindelijk is dat een laatste punt van belang bij een bureau kiezen; het contact tussen jou en het incassobureau moet goed bevallen.

Ben je benieuwd naar onze mogelijkheden? Wij staan persoonlijk voor jou klaar!