Wat maakt een goed incassobureau?

Gepubliceerd op 20 oktober 2021

Als ondernemer wil je het liefst dat al je rekeningen op tijd worden betaald. Toch is dit helaas niet altijd het geval; het kan zijn dat klanten jouw facturen niet of niet tijdig betalen. Het sturen van betalingsherinneringen kan veel werk zijn. En zeg nu eerlijk, als ondernemer steek je je kostbare tijd en energie natuurlijk liever in iets anders. Gelukkig kun je onbetaalde facturen overdragen aan een incassobureau. Maar, waar moet je op letten als je op zoek gaat naar een incassobureau? We hebben de belangrijkste punten voor je onder elkaar gezet en geven graag antwoord op de vraag “Wat maakt een goed incassobureau?

Discrete werkwijze

Achterstallige betalingen zijn voor geen enkele partij leuk. Daarom hoort een bekwaam incassobureau respectvol om te gaan met zowel de schuldeiser als de debiteur. Dit doet een incassobureau door op zoek te gaan naar de juiste oplossing, waarin er op een gepaste manier wordt omgegaan met de partij die je geld verschuldigd is. Zo hoef je geen zorgen te hebben dat de situatie zich ten nadele ontwikkelt en je onnodig klanten kwijt raakt of slechte reviews krijgt.

Daadkrachtig optreden

Een goed incassobureau zit kort op de bal als het zaken doet met een wanbetaler. Dit is nodig, want anders had je in eerste instantie niet een incassobureau hoeven in te schakelen. In de praktijk betekent dit om niet te lang te wachten tussen de verschillende betalingsherinneringen. Een wanbetaler voelt de urgentie, en zal de rekening daardoor eerder betalen. Het is de kunst om daadkrachtig te zijn, maar toch beleefd en respectvol. Zo houd je de klantrelatie in stand terwijl je wel je facturen betaald krijgt.

Persoonlijke service

Wat maakt een incassobureau een goede keus voor jou als klant? Een goed incassobureau behandelt je zaak met zorg en aandacht. Het kan vervelend zijn als er weinig of onduidelijke communicatie tussen jou en het incassobureau ontstaat. Daarom zorgen wij ervoor dat je binnen ons incassobureau een persoonlijke incassospecialist krijgt. Deze zaakbehandelaar zal je aanspreekpunt zijn en je helpen met al je vragen of advies. Ook is het prettig als jij niet degene hoeft te zijn die achter informatie aan moet. Een goed incassobureau is proactief en neemt contact met jou op als er vorderingen in de zaak zijn. En we laten het natuurlijk ook weten als deze er niet zijn. Een goed incassobureau heeft ook persoonlijk contact met je debiteur. Een betalingsherinnering hoeft niet alleen een e-mail te zijn, maar kan ook via een telefoontje of via WhatsApp. Persoonlijk contact zorgt voor een prettigere samenwerking en een snellere betaling van je rekening.

Een incassobureau met ruime ervaring

Ervaring, kennis en kunde maken een goed incassobureau. Check altijd hoeveel en welke ervaring een incassobureau heeft voor je met een partij in zee gaat. Als je een incassobureau inhuurt die pas begonnen is, is het belangrijk dat de communicatie transparant verloopt. Soms is het niet erg om met een organisatie in zee te gaan die net gestart is. Maar als het om je klanten en om je geld gaat, wil je dat je zaak in bekwame, betrouwbare handen is. Incassonet heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het behandelen van incassozaken. Door de vele jaren ervaring heeft ons team van specialisten inmiddels alle kneepjes van het vak onder de knie, en weet als geen ander hoe je onbetaalde facturen kunt innen.

Efficiënte werkwijze

Door jarenlange ervaring werkt een goed incassobureau snel en efficiënt naar een oplossing toe. Als schuldeiser wil je zo snel mogelijk je geld op je rekening hebben. Daarom wil je dat een incassobureau er geen gras over laat groeien en snel te werk gaat. Bij Incassonet kun je binnen twee minuten je zaak aan ons doorgeven. Je persoonlijke incassospecialist gaat diezelfde dag nog voor je aan de slag. Heeft je debiteur betaald, en hebben we je geld ontvangen? Dan garanderen we dat je geld binnen 24 uur op je rekening staat.

Inzichtelijke aanpak

Een goed incassobureau houdt je altijd op de hoogte van vorderingen in je zaak. Dit doen we via een telefoongesprek, e-mail of WhatsApp, afhankelijk van jouw wensen. Het is nog handiger dat je bij ons zelf op ieder gewenst tijdstip kan checken hoe je zaak ervoor staat. Bij Incassonet kun je namelijk 24/7 kijken wat de status is via je eigen online dashboard. Dit zorgt ervoor dat onze aanpak altijd inzichtelijk is en je niet voor verrassingen komt te staan. En, inzicht op het dashboard gaat niet ten koste van onze persoonlijke service. We staan je nog steeds graag te woord om je zaak te overleggen.

No cure-no-pay

De zaak uitbesteden aan een incasso bureau is kosteloos. De kosten van het incassobureau komen op de rekening te staan die naar de wanbetaler wordt gestuurd. Je ondervind zelf dus geen last van oplopende kosten. Ook is het voor de debiteur een stok achter de deur om de factuur te betalen. Als schuldeiser mag je ook rente vragen. Overleg dit met ons incassobureau indien dit wenselijk is. Dit nemen we mee als wij de aanmaning sturen. Wordt je rekening nog steeds niet betaald? Dan kan een incassobureau over gaan op juridische stappen. De meeste kosten worden betaald door de wanbetaler.

Een incassobureau met juridische kennis

In de meeste gevallen wordt je factuur na de eerste aanmaning betaald. Toch kan het soms voorkomen dat betaling langer op zich laat wachten. Niet alle incassobureaus kunnen je helpen bij een juridisch probleem met je wanbetaler. Daarom is het van belang om van tevoren na te gaan in welke mate een incassobureau juridisch advies kan geven en stappen kan ondernemen. Heeft het incassobureau juridische specialisten in dienst, of zijn ze minder gespecialiseerd? Bij Incassonet hoef je je hier geen zorgen over te maken, onze deurwaarders kunnen tot en met het juridische conflict jouw zaak behartigen.

Een constructieve betaaloplossing

Een goed incassobureau helpt je verder. Daarom is het niet alleen van belang dat je het geld van die ene factuur zo snel mogelijk gestort krijgt op je rekening. Het is ook belangrijk dat er wordt gekeken naar de reden waarom de wanbetaler niet heeft betaald. Zo ga je samen met je incassospecialist van Incassonet op zoek naar een constructieve oplossing. In veel gevallen heeft een debiteur zelf organisatorische of financiële problemen, waardoor het betalen van jouw factuur uitblijft. Maar het kan ook zijn dat er een ander probleem speelt. Een incassobureau gaat tot de bodem van het probleem, en helpt zo mee om jouw cashflow stabieler te maken en jouw processen te verbeteren.

Je zaak uitbesteden bij Incassonet

Incasso is een vak apart. Het vinden van een balans tussen een snelle betaling, het in stand houden van klantrelaties en het tussentijds informeren van jou als schuldeiser vergt ervaring. Bij Incassonet hebben we ruim 10 jaar ervaring. We hebben de kans gekregen om van duizenden cases te leren en ervaring op te doen. Wij bij Incassonet nemen graag het beheer van je openstaande rekeningen over. We gaan voor je op zoek naar een snelle, constructieve betaaloplossing. Onze jarenlange ervaring en de zoektocht naar een betaaloplossing die je cashflow structureel verbetert, onderscheid ons van anderen.

Contact opnemen met ons

Je kunt je zaak gemakkelijk doorgeven via ons online dashboard. Dit duurt ongeveer twee minuten, waarna we direct aan de slag gaan met jouw zaak. Heb je liever persoonlijk contact met ons? Je kunt je vraag stellen via onze chat of je kunt contact opnemen met onze servicedesk. Dit kan door te bellen naar 088 – 244 1111.