Veelgestelde vragen

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is debiteurenbeheer?

  Debiteuren zijn klanten die nog moeten betalen. Debiteurenbeheer wordt uitgevoerd zodat debiteuren de openstaande facturen binnen de gestelde termijn betalen. Het is een taak waar iedere ondernemer vroeg of laat mee te maken krijgt. Toch voelen veel ondernemers zich niet prettig bij het voeren van een ‘strikt’ debiteurenbeheer. Je wilt immers de goede relatie met jouw klant niet op het spel zetten. Je bent dus niet de enige die hier mee worstelt.

  Het uitvoeren van goed debiteurenbeheer valt of staat met de juiste voorbereiding. Het ondersteunen van onze klanten gedurende hun eigen debiteurenbeheer is daarom een van de belangrijkste hoofdactiviteiten van Incassonet. Wij kijken naar jouw huidige processen, hoe die zijn ingericht en waar de mogelijke risico’s schuilen. Bij alles wat we voor je doen, mag je van ons professionele, kritische en nuchtere feedback verwachten. Feedback die jou en jouw bedrijf verder helpen. Hiermee zorgen we dat jouw klanten sneller gaan betalen, jouw cashflow aanzienlijk verbetert, maar als klap op de vuurpijl zorgen we aantoonbaar voor hogere klanttevredenheid.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Waarom is debiteurenbeheer zo belangrijk?

  Heel simpel gezegd zorgt goed debiteurenbeheer ervoor dat je openstaande facturen sneller betaald worden. Dit zorgt er dan direct weer voor dat er meer geld beschikbaar is in jouw onderneming. Het geeft je ruimte om de ambities, die je met jouw onderneming hebt, na te streven.  Wanneer je facturen te lang openstaan, dan kan het zijn dat er onvoldoende geld beschikbaar is om je ambities waar te maken.

  Een goede debiteurenbeheerder en een efficiënt debiteurenproces zorgt ervoor dat jouw klanten sneller gaan betalen, jouw cashflow aanzienlijk verbetert, maar als klap op de vuurpijl zorgt een goede debiteurenbeheerder aantoonbaar voor hogere klanttevredenheid. Verstuur je maandelijks veel facturen, maar heb je niet de juiste mensen, de tijd of de middelen, dan is uitbesteden helemaal geen slecht plan. Het levert je meteen veel tijd en vervolgens ook geld op. Je facturen worden veel sneller betaald en jij hebt je handen vrij voor andere zaken.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Kan ik mijn debiteurenbeheer ook uitbesteden?

  Uitbesteden van debiteurenbeheer is niet ongebruikelijk. De werkzaamheden rondom het debiteurenbeheer nemen tijd in beslag. En deze tijd besteden veel bedrijven liever aan andere werkzaamheden. Vooral bedrijven met een groeiend aantal debiteuren kiezen er steeds vaker voor om dit deel van het bedrijfsproces uit te besteden aan een gespecialiseerd bureau.

  Het uitbesteden van je debiteurenbeheer levert je bedrijf direct meer tijd op. Facturen worden vaak sneller betaald, omdat de debiteurenbeheerder er bovenop zit. Daarnaast maakt het vaak meer indruk wanneer een ‘vreemde’ belt over openstaande facturen, dan wanneer je zelf achter je betalingen aan moet. Bovendien zorgen sneller betaalde facturen weer voor een verbeterde cashflow en liquiditeitspositie. En dat dat een voordeel is, hoeven we niet eens uit te leggen natuurlijk!

  Denk je erover jouw debiteurenbeheer uit te besteden? Dat kan je een grote besparing opleveren, zowel op financieel gebied als qua tijd en energie. Bij Incassonet kunnen we deze besparing voor jouw bedrijf zo groot mogelijk maken voor hele redelijke tarieven.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat kost het uitbesteden van mijn debiteurenbeheer?

  De kosten? Die zijn transparant en voor iedereen gelijk: voor elke klant betaal je een vaste vergoeding per maand. Je weet vooraf dus precies waar je aan toe bent. Wel zo eerlijk en transparant, vinden wij.

  Met de software van Incassonet beheren we je debiteurenproces vanuit één innovatief platform, helemaal in jouw huisstijl. Van het verzenden van de eerste herinnering, tot de laatste aanmaning en het overdragen aan onze incassoafdeling. Alle processen zijn volledig geoptimaliseerd, voor het allerbeste resultaat. Dat neemt voor jouw organisatie een hoop zorgen weg.

   

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Ik wil meer weten over het uitbesteden van mijn debiteurenbeheer, wie kan ik bellen?

  Overweeg jij om je debiteurenbeheer uit te besteden? Dat is helemaal geen gek idee. Elke organisatie krijgt vroeg of laat te maken met debiteurenbeheer, maar deze taak is niet iedereen op het lijf geschreven. Wij kunnen ons voorstellen dat het onprettig om achter je onbetaalde facturen aan te moeten. Het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer kan jou direct veel tijd en geld besparen. Tijd die jij weer kunt besteden aan de groei van je bedrijf.

  Een van onze support collega’s legt je graag alles uit over het uitbesteden van jouw debiteurenbeheer, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken. Vul hieronder je contactgegevens in en een van onze support collega’s neemt snel contact met je op.

   

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Kan ik bij Incassonet een kredietrapport van een prospect opvragen?

  Ja, zeker. Met behulp van onze kredietrapporten kun jij informatie verkrijgen over een (potentiële) klant. Deze helpen jou op weg om dagelijkse kredietbeslissingen te nemen, de financiële kracht van een bedrijf te analyseren en om commerciële mogelijkheden te ontdekken. Op basis van de uitgebreide rapporten kunt je sneller zakelijke beslissingen nemen.

  Via het online incassoplatform kun je aan de hand van, bijvoorbeeld de KVK-gegevens van jouw prospect, meerdere rapporten opvragen. Op deze manier heb jij een duidelijk beeld. Tevens helpt het rapport je organisatie op weg een beslissing te nemen over de (mogelijke) samenwerking met een prospect.

   

We staan in de startblokken!