Het incassotraject in 5 stappen

Gepubliceerd op 6 december 2020

Veel mensen vragen het zich af: hoe werkt dat nou zo’n incassotraject bij een incassobureau? Om die vraag te beantwoorden hebben wij deze korte blog geschreven. Aan de hand van vijf stappen proberen wij jou zo duidelijk mogelijk uit te leggen welke stappen er ondernomen worden om je incassozaak succesvol af te ronden.

1. Online je incassozaak indienen

Zodra wij jouw facturen hebben ontvangen neemt je persoonlijke zaakbehandelaar direct actie. Wij zullen de facturen, overeenkomst en overige relevante stukken controleren en eventueel aanvullen met onze uitgebreide web services. Mochten wij extra informatie nodig hebben, dan nemen wij contact met je op.

2. Contact met de debiteur

Wanneer wij als incasso bureau de gegevens hebben gecontroleerd nemen wij dezelfde werkdag contact op met je debiteur. Wij zullen starten met contact via post en e-mail en zullen later ook telefonisch en per WhatsApp of sms contact opnemen.

Je debiteur is vanaf dit moment naast de openstaande facturen ook incassokosten en rente verschuldigd. Lees hier hoe de incassokosten worden berekend.

3. Online dossier en betaling

Ook voor jouw debiteur bieden wij een uitstekende online ervaring. Via het klantvriendelijke online dossier kunnen ze gemakkelijk de zaak bekijken, facturen downloaden, reageren en betalen.

Door eenvoudige communicatie en gebruiksvriendelijke online toegang te combineren met onze persoonlijke aandacht zorgen we voor de beste ervaring voor jouw klanten.

4. Het incassotraject

Wij proberen bij incasso op een intensieve manier met je debiteur in contact te komen. Dat doen we dan ook op verschillende tijden en verschillende dagen, zodat we de debiteur altijd een passende oplossing kunnen bieden, zonder dat we daarbij juridische stappen ondernemen. 

Mocht ons incassotraject toch niet het gewenste resultaat opleveren, dan kunnen wij altijd nog overgaan tot een juridische procedure. Onze juristen zitten klaar om de zaak van begin tot eind te begeleiden. 

5. Uitbetaling en kosten

Incassonet het incassobureau Apeldoorn weet 94% van de zaken succesvol te incasseren. En daar zijn wij trots op! Gemiddeld doen wij er 36 dagen over om een zaak succesvol af te wikkelen. Een no cure no pay incassobureau als Incassonet weet wat werkt!   

Weten wij jouw facturen met succes te incasseren, dan ontvang je van ons het geld binnen 24 uur op jouw rekening.