Het incassotraject in 5 stappen

Gepubliceerd op 6 december 2020

Veel mensen vragen het zich af: hoe werkt dat nou zo’n incassotraject bij een incassobureau? Om die vraag te beantwoorden hebben wij deze korte blog geschreven. Aan de hand van vijf stappen proberen wij jou zo duidelijk mogelijk uit te leggen welke stappen er ondernomen worden om je incassozaak succesvol af te ronden.

1. Online je incassozaak indienen

Zodra wij jouw facturen hebben ontvangen neemt je persoonlijke zaakbehandelaar direct actie. Wij zullen de facturen, overeenkomst en overige relevante stukken controleren en eventueel aanvullen met onze uitgebreide web services. Mochten wij extra informatie nodig hebben, dan nemen wij contact met je op.

2. Contact met de debiteur

Wanneer wij als incasso bureau de gegevens hebben gecontroleerd nemen wij dezelfde werkdag contact op met je debiteur. Wij zullen starten met contact via post en e-mail en zullen later ook telefonisch en per WhatsApp of sms contact opnemen.

Je debiteur is vanaf dit moment naast de openstaande facturen ook incassokosten en rente verschuldigd. Lees hier hoe de incassokosten worden berekend.

3. Online dossier en betaling

Ook voor jouw debiteur bieden wij een uitstekende online ervaring. Via het klantvriendelijke online dossier kunnen ze gemakkelijk de zaak bekijken, facturen downloaden, reageren en betalen.

Door eenvoudige communicatie en gebruiksvriendelijke online toegang te combineren met onze persoonlijke aandacht zorgen we voor de beste ervaring voor jouw klanten.

4. Het incassotraject

Wij proberen bij incasso op een intensieve manier met je debiteur in contact te komen. Dat doen we dan ook op verschillende tijden en verschillende dagen, zodat we de debiteur altijd een passende oplossing kunnen bieden, zonder dat we daarbij juridische stappen ondernemen. 

Mocht ons incassotraject toch niet het gewenste resultaat opleveren, dan kunnen wij altijd nog overgaan tot een juridische procedure. Onze juristen zitten klaar om de zaak van begin tot eind te begeleiden. 

5. Uitbetaling en kosten

Incassonet het incassobureau Apeldoorn weet 94% van de zaken succesvol te incasseren. En daar zijn wij trots op! Gemiddeld doen wij er 36 dagen over om een zaak succesvol af te wikkelen. Een no cure no pay incassobureau als Incassonet weet wat werkt!   

Weten wij jouw facturen met succes te incasseren, dan ontvang je van ons het geld binnen 24 uur op jouw rekening. 

 

 

 

No cure no pay bij Incassonet

Bij Incassonet nemen we jouw incasso opdracht kosteloos in behandeling. Dit valt onder no cure no pay incasso. Maar hoe kan ons incassobureau gratis voor jou aan de slag laten gaan? Het korte antwoord hierop is dat wij de incasso kosten in rekening brengen bij de debiteur. Deze bijkomende kosten zijn meteen een goede reden voor de debiteur om alsnog te betalen. Maar de kosten die de debiteur ons incassobureau moet betalen is niet de enige reden waarom ons slagingspercentage 94% is en wij gemiddeld de betaling al in 36 dagen ontvangen. Zorgen we voor een geslaagde incasso? Dan delen we samen het succes en brengen wij een klein gedeelte van de hoofdsom als provisie bij jou in rekening. Dat is eerlijk zaken doen, toch?💪 

Buitengerechtelijke en gerechtelijke incassotraject

De incassobureau rechten zijn niet anders dan die van ieder ander bedrijf. Het is dus puur de strategie en ervaring van Incassonet die maakt dat wij zo’n hoog slagingspercentage hebben en zo snel de betaling al binnen. Lukt het niet in de buitengerechtelijke incasso het factuurbedrag te innen en kan de no cure no pay incasso advocaat geen betaling bij de debiteur bewerkstelligen? Dan zal de gang naar de rechter gemaakt worden. Dit gaat in overleg met jou, want aan de gerechtelijke procedure kunnen kosten voor jou als opdrachtgever zitten. Dit is helemaal afhankelijk van jouw casus en de hoogte van het bedrag. Om hier een inschatting van te maken, kun je vrijblijvend contact opnemen met onze specialisten.

Leg ons jouw uitdaging voor, wij helpen je gegarandeerd

Ook al werkt Incassonet op no cure no pay basis, wij zijn een gezond bedrijf die over ongekend veel middelen beschikt. In termen van ervaring, strategie, software en mensen zijn wij één van de krachtigste incassobureaus voor het MKB en ZZP’ers. Ook wanneer je in deze categorie valt kun je gerust contact opnemen. Wat maakt Incassonet nu anders dan andere incassobureaus en wat ga jij daarvan merken als je de openstaande factuur van jouw debiteur aan ons overdraagt? Uiteraard ga je dit bij je eerste incasso opdracht merken, maar om je vast een idee te geven bieden we graag een kennissessie aan.

Samenwerking aangaan

Je plant een kennissessie in met één van onze incassospecialisten. Tijdens deze sessie maken we kennis en kan al advies over die ene verlopen factuur gegeven worden of kan er breder naar jouw debiteurenbeheer gekeken worden. In overleg bekijken we waar onze toegevoegde waarde ligt. Gaat dit alleen om de verlopen facturen innen, of heb je baat bij een bredere samenwerking waarin wij een snellere betaling voor al jouw facturen gaan bewerkstelligen? Het antwoord hierop en op eventuele vragen die je hebt, krijg je tijdens de kennissessie.