Handmatig incassodossiers overdragen passé?

Gepubliceerd op 22 maart 2022

Of je nu CFO, creditmanager of debiteurenbeheerder bent. Binnen jouw bedrijf ben jij verantwoordelijk voor het beperken van de risico’s binnen het debiteurenbeheer. Het is daarom ontzettend belangrijk om samen te werken met een incassopartner die actief met je meedenkt, snel voor je kan schakelen en ervoor zorgt dat jouw organisatie klaar is voor de toekomst.

De juiste creditmanagement software

Als bedrijf heb je flink geïnvesteerd in de juiste creditmanagement-software. Inmiddels beschik je over een volautomatisch proces en ben je klaar voor de toekomst. Toch mist er iets! Het overdragen aan je incassobureau gaat nog handmatig via Excel of een ouderwets .txt document. Vaak is het zo dat jouw huidige incassobureau er nog niet klaar voor is, of dat deze functie nog niet in jouw software zit. Je bent soms wel uren bezig met dossiers aanmaken. Dat is superzonde en alsnog tijdrovend, toch? Die tijd kun jij vast en zeker beter besteden.

Incassonet heeft een eigen, unieke Incasso API ontwikkeld, waarmee jij als klant direct vanuit je creditmanagement software dossiers kunt overdragen, zonder dat daar handwerk aan verbonden is. Just one click away 😉

Automatische uitwisseling van gegevens en bestanden kan jou maar ook ons als incassobureau tegenwoordig enorm helpen bij de dagelijkse werkzaamheden. Niet alleen ben je veel minder tijd kwijt bij het verwerken van gegevens, ook wordt de kans op fouten tot een minimum beperkt.

Het Incassonet platform

De Incassonet API is beschikbaar via het incassoplatform van Incassonet. Hier vindt je uitgebreide documentatie over de mogelijkheden en techniek. Via ons incassoplatform kunnen wij direct met jouw systemen koppelen. Zo blijf jij dus als organisatie op je  eigen vertrouwde manier en binnen één platform jouw gegevens en flow up-to-date houden, waarmee incassobureau inschakelen makkelijker en laagdrempeliger wordt.

Door gebruik te maken van de onze API kun je jouw facturen en alle gegevens rechtstreeks vanuit jouw eigen omgeving aanleveren bij Incassonet. Inmiddels koppelen wij met ruim 600 pakketten, dus geen uitdaging is te veel.

Over Incassonet

In 10 jaar tijd zijn wij uitgegroeid tot een vertrouwde partner op het gebied van incasso. Met onze innovatieve platforms en dienstverlening, helpen wij inmiddels ruim 1000 klanten met onze incassoservice. We werken als team samen om voor onze klanten het maximale uit elk dossier te halen. Met een vaste zaakbehandelaar, een duidelijk online dashboard en proactieve manier van werken, lukt het ons als incassobureau om 92% van alle incasso dossiers met positief gevolg af te sluiten.

Ben je benieuwd naar onze mogelijkheden op het gebied van API koppeling incassobureau, of wil je gewoon eens kennismaken? Wij staan persoonlijk voor jou klaar!

Bel ons of vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier