Veelgestelde vragen

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe kan ik mijn dossiers bij Incassonet aanleveren?

  Wij bieden tal van mogelijkheden om je incassodossiers aan te leveren. Dat kan via het online incassoplatform, waar je direct je openstaande facturen kunt uploaden, maar ook je dossiers op de voet kunt blijven volgen.

  Wist je ook dat het mogelijk is ons incassoplatform direct met jouw boekhoudsysteem te koppelen? Op deze manier blijft je bedrijf in de eigen, vertrouwde omgeving en nemen wij je incassodossiers eenvoudig in behandeling. Hiervoor hebben wij een API connectie beschikbaar.

  Natuurlijk is het ook mogelijk je dossiers via e-mail aan te leveren. We verzoeken je dan alle relevante gegevens zoals facturen, overeenkomsten en correspondentie naar behandeling@incassonet.nl toe te sturen.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe snel neemt Incassonet mijn incassodossier in behandeling?

  Binnen twee uur nemen we je incassodossier in behandeling. Hebben we eerst nog vragen? Dan nemen we nog even contact met je op. Zodra we je incassodossier in behandeling hebben genomen, ontvang je per e-mail een bevestiging en kun je het incassodossier volgen via het online incassoplatform.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Welke kosten rekent Incassonet aan mij als opdrachtgever?

  Bij alles wat we voor je doen, mag je van ons een professionele, kritische en nuchtere insteek verwachten. Daar horen ook nuchtere tarieven bij. Die zijn niet geheim. Wij rekenen een vast tarief van 15% behandelingskosten over de geïncasseerde hoofdsom, met een minimum van € 25,00 per incassodossier.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Welke kosten worden er in rekening gebracht bij mijn debiteur?

  Nadat je het dossier aan ons hebt overgedragen verhogen wij het dossier met incassokosten en wettelijke rente. De incassokosten die aan je debiteur worden doorberekend zijn, in de meeste gevallen, gebaseerd op de Wet Incassokosten (WIK). Indien in je Algemene Voorwaarden een bepaling omtrent incassokosten is opgenomen worden de incassokosten op basis van deze bepaling berekend.

  Incassokosten voor consumenten per 1 juli 2012:

  15% over over de eerste € 2.500,00 van de hoofdsom van de vordering, met een minimum van € 40,00;
  10% over de volgende € 2.500,00 van de hoofdsom van de vordering;
  5% over de volgende € 5.000,00 van de hoofdsom van de vordering;
  1% over de volgende € 190.000,00 van de hoofdsom van de vordering;
  0,5% over het meerdere van de hoofdsom met een maximum van € 6.775,00.

  Rekenvoorbeelden:

  1) Bij een vordering met een hoofdsom van € 125,00 bedragen de incassokosten:

  15% over € 125,00 = € 18,75 maar dit ligt onder het minimum, dus wordt het minimum berekend en zijn de incassokosten € 40,00.

  2) Bij een vordering met een hoofdsom van € 23.000,00 bedragen de incassokosten:

  15% over € 2.500,- = € 375,00 verhoogd met:
  10% over € 2.500,- = € 250,00 verhoogd met:
  5% over € 5.000,- = € 250,00 verhoogd met:
  1% over € 13.000,- = € 130,00

  Totaal is in dit rekenvoorbeeld sprake van € 1.005,00 aan incassokosten. Dit bedrag wordt zo mogelijk nog verhoogd met de BTW, zie hieronder voor de situatie waarin dit speelt.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe houdt Incassonet mij op de hoogte van lopende incassodossiers?

  Tijdens het incassotraject houden wij jou continu op de hoogte. We doen dat via ons online incassoplatform, waar je vanaf de eerste dag toegang tot hebt. Ook neemt een van onze incassospecialisten regelmatig contact met je op om de zaak door te spreken. Samen met jou streven wij naar maximaal resultaat!

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Heb ik bij Incassonet een vast aanspreekpunt?

  Voor al je incassodossiers krijg je bij Incassonet een vast aanspreek­punt. Dit is een van onze ervaren incassospecialisten. Onze incasso werkzaamheden zijn opgedeeld per branche, dit zorgt ervoor dat jouw vaste incassospecialist uitstekend thuis is in de betreffende branche en je kan begeleiden, ongeacht in welke fase het incassodossier zicht bevindt.

  Tijdens het incassotraject houden wij jou continu op de hoogte. We doen dat via ons online incassoplatform, waar je vanaf de eerste dag toegang tot hebt. Ook neemt een van onze incassospecialisten regelmatig contact met je op om de zaak door te spreken. Samen met jou streven wij naar maximaal resultaat!

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoelang duurt een incassoprocedure?

  We kunnen je dat niet precies zeggen, elk incassodossier is natuurlijk anders. Wij begrijpen dat onbetaalde facturen ontzettend vervelend zijn, daarom doen wij er alles aan jouw facturen zo snel mogelijk te incasseren. Gemiddeld doen wij hier 36 dagen over. Zodra het gelukt is je facturen te incasseren, zorgen wij dat het geld zo snel mogelijk aan jou wordt overgemaakt.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hebben jullie ook een online platform voor debiteuren?

  Ja zeker. Met de dossierstatus tool kan jouw debiteur op een gemakkelijke en beveiligde manier inloggen. In het portal kan de debiteur relevante gegevens inzien, een betaling doen, een betalingsregeling treffen, bezwaar maken en zelfs chatten met een incassospecialist. Het is een hoogwaardig, gebruiksvriendelijk en efficiënt platform, waarmee jouw debiteur in één oogopslag kan zien wat de mogelijkheden zijn en in één klik een actie kan uitvoeren.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Nadat ik het incassodossier aan Incassonet heb overgedragen, betaalt de debiteur snel aan mij. Wat nu?

  Je meldt de betaling via het online incassoplatform van Incassonet, waarna wij jouw debiteur een bericht zullen sturen voor het resterende bedrag (de incassokosten en wettelijke rente).

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat als mijn debiteur tijdens het incassotraject failliet gaat?

  Als jouw debiteur failliet gaat, zullen wij jouw vordering rechtstreeks indienen bij de curator van de debiteur. Wij zoeken voor jou uit welke curator het faillissement afhandelt. Vanzelfsprekend zullen wij jouw vordering onderbouwen met alle relevante stukken.

  De curator zal vervolgens een overzicht maken van het vermogen en de schulden van jouw debiteur. Aan de hand van dit overzicht zal de curator bekijken of en zo ja welke schulden er ingelost kunnen worden. Een curator zal de openstaande vorderingen onderverdelen in preferente vorderingen, zoals bijvoorbeeld de Belastingdienst, en concurrente vorderingen. Schuldeisers met een preferente vordering hebben een bij wet erkend recht van voorrang.

  Tijdens het incassotraject houden wij jou continu op de hoogte. We doen dat via ons online incassoplatform. Ook neemt een van onze incassospecialisten regelmatig contact met je op om de zaak door te spreken.

Start gratis met Incassonet

Meld je gratis aan en maak kennis met ons unieke online incassoplatform.